Je voeding testen

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

In dit artikel doorlopen we het eenvoudige proces van het testen van je voeding doorlopen om de functionaliteit ervan te verifiëren. Het enige wat je nodig hebt is een paperclip, een schaar/kniptang en een beetje tijd. OPMERKING: Je pc moet volledig zijn uitgeschakeld (met de aan/uit-schakelaar aan de achterkant in de "O" -positie) en losgekoppeld van het stopcontact. Ten eerste moeten we alle panelen verwijderen op de NZXT-behuizing die je gebruikt. Voor alle behuizingen uit de H210-, H510- en H710-serie hoef je alleen maar de schroef los te maken waarmee het glazen paneel is bevestigd en de twee schroeven voor het achterpaneel (hieronder afgebeeld).

Als deze panelen zijn verwijderd, moet je eerst de voeding van je moederbord en grafische kaart loskoppelen. Hieronder zie je waar de voedingsconnectoren op je moederbord zouden moeten zitten. Elke connector beschikt over een krokodillenklem die je moet indrukken om vervolgens de connector los te trekken.

Je grafische kaart heeft een vergelijkbare connector, zoals ook op de onderstaande foto te zien is, maar heeft mogelijk extra kabels die je moet loskoppelen. Net als bij de vorige stap is er een krokodillenklem die je moet indrukken om de kabel te verwijderen.

Nadat je al deze voedingsconnectoren hebt verwijderd, kunnen we nu werken aan het maken van een jumper voor de 24-pins hoofdvoedingskabel. Dit kun je doen met de eerder genoemde paperclip. Zorg ervoor dat dit een gewone paperclip van klein formaat is en dat deze geen rubberen coating heeft. Je moet de paperclip knippen zoals weergegeven op de onderstaande foto om de U-achtige jumper hieronder te maken.

Zodra je de jumper hebt gemaakt, kunnen we nu de jumper plaatsen om de voeding in te schakelen. Hiermee kunnen we controleren of de voeding kan worden ingeschakeld zonder je pc, wat een probleem met de voeding in je systeem kan uitsluiten. Je moet de 24-pins ATX-voedingskabel vinden die je hebt losgekoppeld van de meest rechtse connector op je voeding. Met de krokodillenklem naar boven gericht, steek je de paperclip in het 4e en 5e gaatje. Deze connector en deze pinnen zijn te zien op de onderstaande foto.

Zodra je de jumper in de connector hebt gestoken, sluit je je voedingskabel aan en zet je de voedingsschakelaar in de "I"-positie om deze in te schakelen. Mogelijk hoor je dat de voedingsventilator wordt ingeschakeld, maar als dat niet het geval is, moet je controleren of de voedingsventilator draait. Zo controleer je of de voeding is ingeschakeld, dit is te zien als je het onderste luchtfilter op je NZXT-behuizing uitschuift. Als de ventilator van je voeding draait, geeft dit aan dat de voeding stroom heeft en onafhankelijk van je pc kan worden ingeschakeld. Als de ventilator van je voeding niet draait, neem je contact op met een teamlid voor verdere hulp.