Waarom reageert mijn Kraken RGB-verlichtingsapparaat niet?

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Als je Kraken M22, X42, X52, X53, X62, X63, X72 of X73 niet oplicht wanneer de PC wordt ingeschakeld, controleer dan eerst of de koeler zichtbaar is in onze CAM-software. Als het product niet zichtbaar is in CAM, gaat het om een apart probleem met de herkenning. Het RGB-verlichtingsapparaat wordt alleen ingeschakeld als Windows en CAM een koeler herkennen bij het opstarten van de PC. Raadpleeg de onderstaande gids voor herkenningsproblemen zoals deze:

Mijn door CAM-software aangestuurde apparaat wordt niet herkend

Als je Kraken koeler helemaal niet oplicht, andere kleuren weergeeft dan de kleuren die je invoert, of niet op wijzigingen in CAM reageert, kan dit worden veroorzaakt door software van derden die op je PC is geïnstalleerd of door een defect in de koeler.

Met behulp van een officiële Microsoft-toepassing, namelijk 'Process Explorer', kunnen we bepalen of software van derden de CAM verstoort. De link naar deze software vind je hieronder.

Na het downloaden moet je de map uitpakken. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bestand ProcessExplorer.zip en druk op Hier uitpakken. Er zullen twee verschillende toepassingen in de uitgepakte map staan, één ervan is 'procexp' die dient voor 32-bits systemen. De andere is 'procexp64' die dient voor 64-bits systemen. Controleer welk bit-systeem je hebt en installeer vervolgens de juiste toepassingen voor jouw specifieke PC.

Druk na de start van de installatie op de Ctrl + F-toetsen op je toetsenbord om het zoekvenster te openen. Vul in het zoekvak \Device\000000 in. Druk vervolgens op Zoeken. Binnen een paar seconden zal de zoekopdracht enkele overeenkomende items weergeven. De zoekopdracht is voltooid wanneer je opnieuw op de zoekknop kunt drukken.

Noteer na het zoeken alle hier vermelde software voor RGB-verlichtingsapparaten en alle andere software die mogelijk met USB-apparaten op je PC interageert. Eventueel vermelde software wordt mogelijk opgestart voordat CAM toegang tot je Kraken koeler kan krijgen. Voor het oplossen van dit probleem ga je naar je 'Opstartapps' in de Windows-instellingen. Schakel vervolgens de apps uit die uit de vorige zoekopdracht naar voren zijn gekomen, zodat ze niet samen met Windows kunnen worden opgestart. Start vervolgens de PC opnieuw op. Hierdoor is het probleem misschien niet onmiddellijk opgelost, maar het is mogelijk dat je RGB-verlichtingsapparaat in de loop van de dag opnieuw begint te werken.

Mijn RGB-verlichtingsapparaat is niet terug beginnen werken, wat moet ik doen?

Als je RGB-verlichtingsapparaat nog steeds niet goed werkt, kan dit duiden op een probleem met de USB-kabel. Ten eerste moet je de interne USB-kabel naar een andere aansluiting op je moederbord verplaatsen. De poort op je moederbord is defect als je RGB-verlichtingsapparaat weer werkt. Vervolgens moet je een defect aan de USB-kabel van je Kraken uitsluiten.

• Sluit voor Kraken X42, X52, X62 en X72 koelers een Mini USB (Mini-B) naar USB Type-A-kabel aan tussen je koeler en de I /O aan de achterkant van je systeem.
  • Voor X53, X63 en X73 koelers: sluit een micro-USB (micro-B) naar USB type-A-kabel aan tussen je koeler en de I /O aan de achterkant van je systeem.

Indien je RGB-verlichtingsapparaat weer gaat werken, duidt dit op een defecte USB-kabel van de Kraken. Neem contact op met onze klantenservice voor een vervanging.

De koeler is mogelijk defect als de verlichting niet terugkeert. Breng ons klantenserviceteam in dat geval op de hoogte en wij zullen jou helpen om je koeler te vervangen, op voorwaarde dat jouw systeem nog onder de garantie valt. Verstrek ons het volgende bij het indienen van een ticket voor dit probleem:

• Aankoopbewijs van een geldige distributeur (kassabon, factuur of een screenshot van je bestelpagina. Je kunt op deze Pagina met distributeurs controleren of de winkel waar je het onderdeel hebt gekocht een geldige distributeur is.)
  • Huidig verzendadres (in dit formaat: Volledige naam, adresregel 1, adresregel 2, stad, staat/provincie, land en postcode.)
  • Serienummer (dit bevindt zich op de radiator van de koeler.)
  • Telefoonnummer

Als je één van deze gegevens vergeet bij het indienen van je ticket wordt je potentiële retour uitgesteld totdat alle hierboven gevraagde informatie is verstrekt.