Helaas gebeurt het soms dat CAM jouw door CAM-software aangestuurde hardware niet meer herkent. Dit wordt meestal veroorzaakt door wijzigingen in de software of hardware van je systeem. Hieronder volgen enkele stappen om dit probleem op te lossen.

U kunt een chipset-driver installeren als je hardware niet wordt herkend en je een Kraken X31, X41, X42, X52, x53, X61, X62, X63, X72 of X73 hebt. Druk op de knop 'Download' rechtsboven op de pagina en vervolgens op 'Direct Download' om dit bestand te downloaden. Je krijgt dan een bestand op met de extensie .zip. Pak dit zip-bestand uit om het bestand te installeren. Voor Z63 en Z73 koelers heb je een dergelijke driver niet nodig.

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het bestand AseUSB.inf en selecteer 'Installeren'. Hiermee wordt de driver voor je Kraken koelers geïnstalleerd. Start je computer opnieuw op na de installatie.

Als door jouw CAM-software aangestuurde apparaat nog steeds niet wordt herkend in CAM, moet je de huidige driver voor die hardware van je systeem verwijderen. Zoek hiervoor naar het 'Configuratiescherm' in je Windows-zoekbalk. Selecteer in het Configuratiescherm van Windows de optie 'Apparaten en printers weergeven':

Onder de sectie 'Niet gespecificeerd' van dit menu zie je enkele apparaten. Klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Apparaat verwijderen' voor alle apparaten met het label Asetek USB Device, MCP2200 USB Serial Port Emulator, NZXT USB Device, USB212C HID Device of Unknown USB Device. Start je computer opnieuw op zodra dit is gebeurd.

Als je CAM-apparaat nog steeds niet wordt herkend, is er mogelijk een probleem met de USB-verbinding tussen het door CAM-software aangestuurde apparaat en je moederbord. Om dit te verifiëren, probeer je de USB-kabel van je apparaat te wisselen naar een andere interne USB-aansluiting. Zorg ervoor dat je systeem volledig is uitgeschakeld wanneer je dit doet en dat de interne USB-aansluiting waarnaar je omschakelt, volledig functioneel is.

Schakel je systeem in zodra de USB-aansluiting is omgeschakeld. Als jouw door CAM-software aangestuurde apparaat nu wordt herkend in CAM, is het mogelijk dat de eerder gebruikte USB-aansluiting op je moederbord defect is. Neem contact op met de fabrikant van je moederbord om dit te verifiëren.

Als jouw door CAM-software aangestuurde apparaat nog steeds niet wordt herkend, heeft het mogelijk een defecte USB-kabel en moet je het apparaat mogelijk laten vervangen door het klantenserviceteam. De volgende producten moeten worden vervangen als de USB-kabel defect is:

• Kraken X31, X41, X61
  • Cryorig H7 Quad Lumi
  • H-Serie Smart Device

We kunnen de USB-kabel testen als jouw apparaat M22, X42, X52, X62, X72, Hue Plus, Hue 2, Hue 2 Ambient, Grid v2 of Grid V3 is.

De meegeleverde USB-kabel ondersteunt Mini USB voor alle Kraken koelers. Gebruik een standaard mini-USB-naar-USB-datakabel en sluit je Kraken koeler aan op een werkende USB-poort aan de voor- of achterzijde van je systeem.

De meegeleverde USB-kabel ondersteunt Micro USB voor Hue Plus, Hue 2, Hue 2 Ambient, Grid v2 en Grid v3. Gebruik een standaard mini-USB-naar-USB-datakabel en sluit deze producten aan op een werkende USB-poort aan de voor- of achterzijde van je systeem.

Als je apparaat opnieuw wordt herkend, duidt dit op een slechte USB-kabel van dit apparaat. Als je apparaat nog steeds niet wordt herkend, is de hardware waarschijnlijk defect. Wij kunnen dit oplossen en deze defecte hardware vervangen zolang je systeem onder de garantie valt. Neem contact op met onze klantenservice als je vragen hebt of hulp nodig hebt.