Je N7 B550 BIOS bijwerken via USB

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

OPMERKING 20-7-21: Voor nieuwere AMD CPU's/APU's moet je het BIOS Flashback FW bijwerken om je moederbord binnen het BIOS bij te werken. Volg de onderstaande instructies om deze FW-update uit te voeren.

Voor het uitvoeren van deze FW-update moet je de updatesoftware downloaden die je hier vindt. Na het downloaden van de update klik je met de rechtermuisknop op het ZIP-bestand en druk je op ‘Alles uitpakken...’ om de inhoud van de ZIP uit te pakken. Klik vervolgens op ‘Uitpakken’ in het volgende venster dat verschijnt.

Klik na het uitpakken met de rechtermuisknop op ‘FlashbackFWUpdate.bat’ en selecteer ‘Als administrator uitvoeren’. Als je hierom wordt gevraagd door UAC, klik je op ‘Ja’ om door te gaan.

Druk vervolgens op een willekeurige toets om door te gaan met de update. Het volgende bericht verschijnt wanneer het updateproces is voltooid.

Houd er rekening mee dat je moederbord kan blokkeren als je deze FW-update niet uitvoert voordat BIOS-updates op je moederbord zijn uitgevoerd.

Indien er een nieuw BIOS wordt uitgebracht door NZXT, moet je updaten om ervoor te zorgen dat alle componenten in je systeem correct werken. Ga hier naar onze productpagina voor de nieuwste download voor het BIOS.

Houd er rekening mee de instellingen zijn teruggezet naar hun standaardwaarden nadat de BIOS-update is uitgevoerd. Je kunt deze instellingen behouden nadat je een BIOS-update hebt voltooid. Je moet nu teruggaan en alles inschakelen wat je nodig hebt in het BIOS.

Eenmaal op onze site scrol je naar beneden en selecteer je de downloadsectie om de nieuwste BIOS-versie voor installatie te vinden.

We gaan het BIOS op het moederbord zelf updaten. In dit geval moet je BIOS-versie P1.30 (Instant Flash) downloaden. Nadat je het BIOS hebt gedownload, klik je met de rechtermuisknop op het ZIP-bestand en druk je op ‘Alles uitpakken...’ om de inhoud van de ZIP uit te pakken. Klik vervolgens op ‘Uitpakken’ in het volgende venster dat verschijnt.

Na het uitpakken heb je een USB-flashstation nodig om het BIOS-updatebestand op te slaan. Wij adviseren je om de flashdrive te formatteren om er zeker van te zijn dat deze door het moederbord wordt gelezen in het BIOS. Dit kun je doen door met de rechtermuisknop op je USB-flashstation te klikken en ‘Formaat’ in het menu te selecteren. Zorg er bij het formatteren voor dat het bestandssysteem is ingesteld op FAT32 en dat je de ‘Quick Format’-ticker aanvinkt. Druk vervolgens op ‘Start’. (hieronder weergegeven)

Na het formatteren moet je het N7 B55XT1.30-bestand naar je lege flashstation verplaatsen. Dit kun je doen door het bestand vanuit de map waarin het is uitgepakt naar de flashdrive te slepen. (hieronder weergegeven)

Hierna moet je je PC opnieuw opstarten. Druk bij het opstarten, wanneer je op het NZXT-startscherm bent, op de Del (Delete)-toets op je toetsenbord totdat je in het BIOS komt. Wanneer je in het BIOS bent, moet je naar het onderstaande tabblad ‘Tool’ gaan.

Selecteer vervolgens ‘Instant Flash’ op de tooltab. (hieronder weergegeven)

Als je deze optie hebt geselecteerd, verschijnt er een nieuw menu, waarin het eerder verplaatste BIOS-updatebestand wordt weergegeven. Als het juiste bestand aanwezig is, klik je op ‘Update’. (hieronder weergegeven)

Vervolgens verschijnt er een prompt met de vraag of je de UEFI wilt bijwerken naar het eerder genoemde bestand. Druk op de knop ‘Yes’. (hieronder weergegeven)

Nu begint de update. Dit zal even duren. Na afloop verschijnt er een nieuwe prompt om je te laten weten dat de update is voltooid. Druk dan op ‘Enter’ op je toetsenbord om je PC opnieuw op te starten. De update is voltooid zodra je PC opnieuw is opgestart. De versie wordt normaal weergegeven op het tabblad ‘Main’ in het BIOS. (hieronder weergegeven)