Je N7 B550 BIOS bijwerken via Windows

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Indien er een nieuw BIOS wordt uitgebracht door NZXT, moet je updaten om ervoor te zorgen dat alle componenten in je systeem correct werken. Ga hier naar onze productpagina voor de nieuwste download voor het BIOS.

Eenmaal op onze site scrol je naar beneden en selecteer je de downloadsectie om de nieuwste BIOS-versie voor installatie te vinden.

We adviseren je updates voor het BIOS rechtstreeks in Windows te installeren. In dit geval moet je het installatieprogramma BIOS versie P1.30 (Windows) downloaden. Nadat je het BIOS hebt gedownload, klik je met de rechtermuisknop op het ZIP-bestand en druk je op ‘Alles uitpakken...’ om de inhoud van de ZIP uit te pakken. Klik vervolgens op ‘Uitpakken’ in het volgende venster dat verschijnt.

Na het uitpakken krijg je een map die er ongeveer als volgt uitziet.

Voordat je verder gaat met de installatie, moet je, indien mogelijk, alle toepassingen op je PC sluiten. Dit betekent alle games, game-boosters, opnamesoftware, voicechatsoftware en eigenlijk alle programma’s die op je PC draaien en die je kan sluiten. Dubbelklik op de applicatie ‘ASROM’ zodra je alles hebt gesloten. Als je UAC hebt ingeschakeld, moet je de prompt die verschijnt goedkeuren. Vervolgens zal het installatieprogramma controleren of je alle applicaties hebt afgesloten.

Druk op OK als je zeker weet dat je alle andere applicaties hebt afgesloten. Daarna begint het installatieproces. Als je klaar bent, word je gevraagd je PC opnieuw op te starten. Typ ‘Y’ in de prompt en druk op ‘Enter’ om je systeem opnieuw op te starten, zoals hieronder weergegeven.

Hierna zal je PC opnieuw opstarten. Bij het opnieuw opstarten krijg je een nieuw scherm te zien wanneer de BIOS-installatie is voltooid. Daarna start je PC mogelijk 3-5 keer opnieuw op totdat deze eindelijk je besturingssysteem begint te laden. Zodra je weer in het besturingssysteem bent, is je systeem volledig bijgewerkt en kun je de PC veilig volledig afsluiten wanneer je klaar bent met je sessie.