Veelgestelde vragen over NZXT CAM

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Welke informatie stuurt NZXT CAM terug naar NZXT? Waarom heeft CAM geen 'offline optie'?

NZXT CAM kan volledig offline werken en heeft geen internetverbinding nodig wanneer deze in 'Gastmodus' wordt uitgevoerd. NZXT CAM gebruikt wel een internetverbinding voor het volgende:

• Updates controleren, downloaden en installeren
  • Aanmelden en een back-up maken van gebruikersinstellingen in de cloud, zodat ze kunnen worden hersteld in geval van lokaal gegevensverlies
  • Gebruikers toestaan tickets in te dienen en toegang te krijgen tot ons online helpportaal.

NZXT CAM stuurt de volgende informatie naar NZXT wanneer je bent aangemeld met een account of in gastmodus.

• Geanonimiseerde gebruiksgegevens, die NZXT gebruikt om verbeteringen aan te brengen in NZXT CAM
  • Geanonimiseerde prestatiegegevens, die NZXT gebruikt om prestatieschattingen te maken van spelprestaties op verschillende systemen.

Alle functies, behalve het automatisch bijwerken van de CAM-software, kunnen worden uitgeschakeld in het tabblad Algemeen onder 'Privacy'.

Van welke informatie maakt NZXT CAM een back-up naar de cloud?

NZXT CAM maakt een back-up en slaat de volgende informatie op:

• Gegevens over spelprestaties, inclusief het totale aantal gespeelde uren en FPS-gegevens
  • Opgeslagen verlichtingsprofielen
  • Opgeslagen koelprofielen
  • Opgeslagen overklokprofielen
  • Aangepaste apparaatnamen die je voor onderdelen hebt gemaakt

Al deze informatie moet worden hersteld in het geval van lokaal gegevensverlies.

Wat is cam_helper.exe?

Cam_helper.exe is een subproces dat NZXT CAM gebruikt om de stabiliteit te verhogen. Sommige van onze functies, voornamelijk het tekenen van de overlay, zijn afhankelijk van de werking van andere programma's. Daarom worden ze beheerd via cam_helper.exe. NZXT CAM kan blijven draaien zoals verwacht indien het proces onverwachts mislukt.

Waarom zijn de temperatuur-, belastings- of frequentiemetingen voor mijn apparaten onnauwkeurig?

Verschillende hardware-monitoringtools gebruiken verschillende bemonsteringsfrequenties om de temperatuur, het gebruik en andere metingen van je apparaten te bepalen. Dit kan leiden tot inconsistenties tussen verschillende monitoringtools, maar betekent niet dat een tool meer of minder nauwkeurig is. Dien hier een supportticket in als je een grove onnauwkeurigheid in de metingen van je apparaten vermoedt. We helpen je graag verder!

Kan CAM RGB-verlichtingsapparaten van derden besturen?

Op dit moment heeft CAM alleen de mogelijkheid om RAM van RGB-verlichtingsapparaten te besturen via ASUS 'Aura Sync API Service. We hebben momenteel geen plannen voor de ondersteuning van RGB-verlichtingsapparaten van derden.

Kan CAM mijn ventilatoren zonder NZXT-ventilatorcontroller aansturen?

CAM kan de ventilatortoerentallen alleen besturen via een compatibele NZXT-ventilatorcontroller. Apparaten zoals de Smart Device V2, RGB & Fan Controller, Grid V3, Kraken X2 koelers, Kraken Z3 koelers en al onze NZXT N7-moederborden kunnen de ventilatortoerentallen besturen van de apparaten die erop zijn aangesloten.

Zal CAM in de toekomst compatibel zijn met Linux of Mac OS?

Op dit moment zijn er geen plannen om CAM met andere platforms zoals Linux of Mac OS te gebruiken. CAM V4 is origineel ontworpen voor Windows 10. Er zijn alternatieven van derden waarmee je CAM-apparaten op Linux kunt gebruiken. We raden deze echter af omdat ze je garantie mogelijk ongeldig maken.

Heb ik CAM nodig om mijn NZXT-apparaten te besturen?

Je hebt CAM nodig voor onze koel- en verlichtingsproducten. Het is immers mogelijk dat je koelproducten niet op de juiste toerentallen werken voor de temperaturen van je systeem.

Kan ik downgraden naar een oudere versie van CAM?

We bieden momenteel geen eerdere versies van CAM om te downloaden, tenzij voor het oplossen van verschillende bugs.